Petoro implementerer ny portalløsning – utviklet på Forus
25. januar 2017

Petoro implementerer ny portalløsning – utviklet på Forus

Nye PetroPortal er en plattform for industritekniske løsninger som gir tilgang til applikasjoner og tjenester for oljeindustrien.

Statseide Petoro og IT-selskapet EVRY har inngått en ny avtale som vil gi Petoro tilgang på ny teknologi samt samle de fleste IT-leveransene på ett sted. Avtalen inkluderer også bransjeportalen PetroPortal, som er utviklet av EVRYs avdeling på Forus.

– Ved å samle alle tjenester hos EVRY får vi tilgang til teknologi og et stort kompetansemiljø. Vi ønsker å styrke innovasjon og digitalisering i vår egen virksomhet og vil fokusere på fornyelse og forbedring av prosesser og dataflyt, sier Åge Helgeland, IT-sjef hos Petoro.

– Oljebransjens behov for kostnadsreduksjoner skaper behov for løsninger som muliggjør effektivisering og skalerbarhet. Økt digitalisering og standardisering er en viktig del av fremtiden for at sektoren skal opprettholde sin konkurransekraft og PetroPortalen er designet for å møte disse behovene, sier Kolbjørn Haarr, konserndirektør i EVRY Norge.

Avtalen, som også inkluderer skybaserte kontorløsninger og data, har en varighet på 5 år med opsjon for ytterligere 2 år. EVRY etablerer et eget ekspertsenter på Forus og vil ansette folk til dette, ifølge Stavanger Aftenblad

– 70–80 årsverk får en tilknytning til senteret. Ikke alle sitter på Forus, selv om tyngden ligger her. Senteret skal ledes og styres fra Stavanger, sier Haarr i til avisen.

På bildet sees, fra venstre, kundeansvarlig Bjarte Minde (EVRY), konserndirektør Kolbjørn Haarr (EVRY), direktør organisasjon og forretningsstøtte Hege Waldenstrøm Manskow (Petoro), IT-sjef Åge Helgeland (Petero), geolog Bjørn Kvanvik (Petero), regiondirektør Audun Wigestrand (EVRY) og direktør for region Vest Kurt S. Helland (EVRY).

Pressemeldingen fra EVRY kan i sin helhet leses her.

Foto: EVRY