Oceaneering House offisielt åpnet med ROV-saks
16. mars 2015

Oceaneering House offisielt åpnet med ROV-saks

  Torsdag 12. mars ble Oceaneering House på Forus offisielt åpnet. I samarbeid med byggherre Seabrokers Eiendom kunne Oceaneering ønske 250 gjester velkommen til en innholdsrik åpning av det høyteknologiske bygget lokalisert på Vestre Svanholmen 24.

Arrangementet startet med taler fra Oceaneerings VP & Country Manager Erik H. Sæstad og President & CEO Kevin McEvoy, etterfulgt av Frode R. Albretsen, konserndirektør i Seabrokers Eiendom.

Den offisielle åpningen ble gjort i hjertet av bygget, i en av verkstedhallene, hvor Sandnes-ordfører Stanley Wirak klippet snor på en noe utradisjonell måte. I tråd med Oceaneerings subsea-virksomhet, ble en ROV-saks fjernstyrt av ordføreren og bygget erklært for åpnet. Gjestene ble deretter delt i grupper og fikk en guidet tur gjennom verksted og lager, før man samlet troppene til middag og underholdning.

Oceaneerings nye hovedkontor huser state-of-the-art kontor-, engineering-, produksjons-, monterings- og testfasiliteter fordelt på cirka 10.000 kvm kontorbygg og 17.000 kvm verksted og lager. Tidligere hadde Oceaneering hovedkontor i Jåttå, i tillegg til fem andre lokasjoner i regionen.

Noen “fun facts” om Oceaneering House:

* Over 300 mennesker har vært involvert i byggingen
* 30 000 kubikkmeter masse er fjernet – tilsvarende 3000 lastebillass
* Det er brukt 10 000 kubikkmeter sement – tilsvarende 1250 sementbillass
* 1 500 000 kg forsterkninger ble brukt i sementen – tilsvarende vekten av 1500 biler
* Bygget er fundamentert på 2030 sementpilarer med en totallengde på 27,4 km
* 60 virksomheter har vært involvert

Se bildene av Bernt Aage Lie og Frode R. Albretsen sammen på scenen, og en blid ordfører Stanley Wirak sammen med Kevin McEvoy og Erik H. Sæstad – og mange andre bilder i bildekarusellen på toppen!

(Bilder: Oceaneering)