Nye prosjekter og høy aktivitet på Forus
15. mai 2014

Nye prosjekter og høy aktivitet på Forus

Nytt storprosjekt, byggestart for nytt hotell, ferdigstilt bygg i storprosjekt og spennende visjonsplaner er noen av nyhetene fra deltakerne i Forus-samarbeidet.

Presseinformasjon
Forus, 15. mai 2014

Forus er blant Norges største og raskest voksende næringsområder. Virksomhetene med hovedkontor på Forus omsetter for over 1000 mrd. årlig og står for en femtedel av Norges verdiskapning. Forus-samarbeidet driver langsiktig omdømmebygging av området som nasjonalt og internasjonalt verdiskapningssenter. Deltakerne består så langt av 13 eiendomsaktører med interesser på Forus. Sammen representerer de eksisterende og planlagte næringseiendommer på vel 1,2 millioner kvm på Forus.

Nytt storprosjekt på Forus vest

På Forus vest planlegges det nå et nytt idrettsanlegg for bedriftsidretten og et nytt leilighetshotell. Tomten på 11,7 dekar forventes å bli omregulert medio juni og byggestart anslås til tidlig høst. Idrettshallen på totalt 16.000 kvm skal inneholde et stort treningssenter med squash-baner, tre håndballbaner og egen skytehall med 20 skytebaner. Det er Rogaland Bedriftsidrettskrets som skal eie og drifte idrettsanlegget. Skyteanlegget skal driftes av Sola Pistolklubb.

Idrettsanlegget vil også inneholde et nytt leilighetshotell. Det vil bli beliggende både som et frittstående bygg og i 3-5. etasje i idrettshallen. Leilighetshotellet blir på totalt på 8000 kvm, med en kapasitet på 145 rom. Høgevoll AS er en stor lokal eiendomsutvikler og er byggherre i prosjektet. Entreprenør er Lønnheim Entreprenør AS.

Golf Tower foran skjema

Høgevoll står også bak Golf Tower like ved Sola golfbane på Forus vest. Kontorbygget blir på totalt 17.800 kvm og planlagt ferdigstillelse er mai 2015. Byggingen ligger noen uker foran skjema. Samtlige åtte etasjer er bygget og Golf Tower er allerede blitt et flott landemerke. Det blir blant Forus` høyeste kontorbygg og får energiklasse A. I fjor tegnet Siemens en leieavtale på 10.000 kvm i Golf Tower, den største leieavtalen i distriktet i fjor. Det er cirka 8000 kvm ledig kontorarealer til leie i bygget. Golf Tower er for øvrig nærmeste nabo til det nyoppførte parkeringsbygget Forus Parkering og har dermed full parkeringsdekning.

Snart byggestart for nytt hotell på Forus vest

Base Property sikret seg i fjor en tomt på Forus vest, nær Statoils planlagte, nye hovedkontor. I samarbeid med Petter Stordalen er det tegnet et Quality-hotell på totalt 8000 kvm med 185 rom, business lounge, restaurant, konferanserom, treningsrom og bakeri. Nå er det klart for byggestart på sensommeren og antatt ferdigstillelse er i første kvartal 2016. Byggherre er Base Property og Home Properties. Leietaker vil bli Nordic Choice.

Oceaneerings nye hovedkontor reiser seg

Seabrokers Eiendom bygger nytt hovedkontor for subsea-selskapet Oceaneering på Forus. Byggingen går i henhold til planen og antatt ferdigstillelse er i tredje kvartal. Da flytter Oceaneering fra Jåttavågen på Hinna til det nye hovedkontoret på Forus. Bygget er på totalt 42.000 kvm, hvorav Oceaneering skal leie verkstedhall, lager og kontorlokaler, sistnevnte med plass til rundt 400 arbeidsplasser. Det er cirka 2000 kvm kontorlokaler til leie i byggets toppetasje og disse legges ut i markedet i disse dager.

Første bygg i 2020park ferdigstilt

Storprosjektet 2020park på Forus vil i fremtiden bestå av rundt 12.000 kontorarbeidsplasser, boliger, butikker, kaféer og andre servicetilbud. Nå ferdigstilles tredje og siste byggetrinn i det første bygget, 2020-01. Bygget, med miljøsertifisering etter BREEAM-programmets “klasse Excellent”, rommer totalt 22.000 kvm kontorer over fem etasjer. Nær 70 prosent av arealene er utleid til kunnskapsvirksomheter som Prosafe, IBM, BP, Skanska, Add Energy Group, Ocean Installer, London Offshore Consultants, Sweco Norge og Studio Sigdal.

Tvedtsenteret med spennende visjonsplaner

Tvedt-familien åpnet Tvedtsenteret i 1982 og var første virksomhet som etablerte seg på Forus. I dag er senteret et landemerke med 28 butikker og spisesteder fordelt på fire bygninger i Lagerveien. Området er på totalt 60.000 kvm og huser næringsvirksomhet på rundt 50.000 kvm gulvareal. Nå har Tvedt Eiendom fått utarbeidet fremtidsskisser for en storstilt utbygging med bygg på opptil 16 etasjer. Både forretninger, kontorer og boliger i et mer urbanisert miljø inngår visjonsplanene. Tvedt Eiendom understreker at planene vil kreve omfattende reguleringer og eventuelt vil ligge langt frem i tid.

Forus-samarbeidet består hittil av Forus Parkering, 2020park, Høgevoll, NCC Property Development, Base Property, Kanalsletta Utvikling, Seabrokers, Tjelta, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark, IKM Eiendom, Trallfa Eiendom og Brødrene Kverneland Eiendom.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Stein Racin Grødem, talsperson i Forus-samarbeidet
Telefon: 924 36 228
E-post: stein.racin.grodem@forus.no

Web: www.forus.no
Facebook: www.facebook.com/ForusForyou

Om Forus-samarbeidet

Forus-samarbeidet driver langsiktig omdømmebygging av området som regionalt, nasjonalt og internasjonalt verdiskapningssenter. Samarbeidet består av Forus Parkering, 2020park, Høgevoll, NCC Property Development, Base Property, Kanalsletta Utvikling, Seabrokers, Tjelta, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark, IKM Eiendom, Trallfa Eiendom og Brødrene Kverneland Eiendom. Sammen representerer deltakerne eksisterende og planlagte næringseiendommer på vel 1,2 millioner kvm på Forus.

Om Forus

Forus er blant Norges største og raskest voksende næringsområder og et regionalt, nasjonalt og internasjonalt senter for verdiskapning. Mer enn 1 200 000 kvm næringseiendom huser cirka 3000 virksomheter og deres rundt 40.000 ansatte. Virksomheter med hovedkontor på Forus omsetter årlig for over 1000 milliarder kroner (2011), og står for en femtedel av Norges verdiskapning. Området er en internasjonal smeltedigel av kompetanse, innovasjon og verdiskapning, og en av Nord-Europas ledende olje- og energiklynger. Strategisk beliggende som knutepunktet mellom Stavanger, Sandnes og Sola, er Forus et hjerte i en region i rivende utvikling. Private og offentlige aktører samarbeider om visjoner og planer for en fremtidsrettet og bærekraftig modernisering og transformasjon. Storsatsing på infrastruktur, kommunikasjon, boliger og grøntarealer skal gjøre Forus til et godt sted å arbeide, bo og leve i. Mer om Forus-visjonen på https://www.forus.no/?page_id=1511