Ny toppsjef for ENGIEs norske datterselskap
15. juni 2015

Ny toppsjef for ENGIEs norske datterselskap

Styret har ansatt Cedric Osterrieth som ny Managing Director (CEO) for ENGIEs Exploration & Production-filial i Norge - GDF SUEZ E&P Norge.

ENGIE-gruppen har lansert sitt “Enterprise Project” for å restrukturere og omorganisere konsernet for morgendagens verden i energisektoren. Maria Moræus Hanssen har blitt bedt om å lede dette prosjektet for den globale forretningsenheten Exploration & Production. Hun vil derfor flytte til Paris i løpet av sommeren.

– Bred erfaring innen E&P og kunnskap om våre aktiviteter i Norge har blinket Cedric ut som min etterfølger som Managing Director i GDF SUEZ E&P Norge. Jeg ser frem til hans bidrag til selskapet og han har min fulle støtte i sin nye rolle, sier Maria Moræus Hanssen.

Belgiske Cedric Osterrieth har 20 års erfaring fra energisektoren og har en mastergrad i anvendt økonomi og et Certificate of General Management Program. Osterrieth begynte i ENGIE-gruppen i 2000. Siden 2011 har han jobbet som Chief Financial Officer (CFO) for forretningsenheten Exploration & Production.

– Jeg gleder meg til å lede en sterk E&P-aktør på norsk sokkel, sier Osterrieth. – Jeg er imponert over selskapets resultater og har tro på at vi vil kunne fortsette å utvikle vår virksomhet på norsk sokkel på en bærekraftig måte.

Moræus Hanssen vil fortsatt være involvert i den norske E&P-filialen, som har hovedkontor i Vestre Svanholmen 6 på Forus, sine aktiviteter og blir ny styreleder da Jean-Marie Dauger går av med pensjon. Osterrieth tiltrer stillingen 1. august 2015.

(Bilder: GDF SUEZ E&P Norge)