Ny administrerende direktør hos GDF SUEZ E&P Norge
21. oktober 2013

Ny administrerende direktør hos GDF SUEZ E&P Norge

  Maria Moræus Hanssen er ansatt som Managing Director (CEO) i GDF SUEZ E&P Norge per 1. januar 2014. Hun har mastergrad i petroleumsteknologi fra NTNU og i petroleumsøkonomi og ledelse fra Ecole Nationale Supérieure du Petrole et des Moteurs (IFP).

Dette skriver GDF SUEZ E&P Norge AS, som holder til i Vestre Svanholmen 6 på Forus, i en pressemelding.

Hanssen har omfattende erfaring fra oljeindustrien; fra 1992 jobbet hun for Norsk Hydro Olje og Gass i stillinger som reservoaringeniør, plattformsjef på Troll B, letesjef og leder for feltutvikling. Etter sammenslåingen med Statoil hadde hun stillingen som Senior Vice President for gassforsyning og infrastruktur.

Fra 2008 til 2013 var Hansen investeringsdirektør i Aker ASA. Hun har sittet i styret i Det norske oljeselskap ASA, Setanta Energy BV, EMGS ASA og Hafslund ASA.

Jean-Marie Dauger, styreleder i GDF SUEZ E&P Norge, ønsker Hanssen velkommen til GDF SUEZ.

– Hennes omfattende og varierte erfaring innen E&P har blinket Maria ut til stillingen som administrerende direktør i GDF SUEZ E&P Norge. Jeg ser frem til hennes bidrag til selskapet og har forsikret henne om vår fulle støtte i den nye rollen, sier Dauger.

Maria Moræus Hanssen sier at hun ser frem til å lede en sterk E&P-aktør på norsk sokkel, med en balansert portefølje inkludert en egenoperert plattform.

– GDF SUEZ E&P Norge skiller seg klart fra sine konkurrenter på norsk sokkel med operatørskapet på Gjøa-feltet. Jeg er imponert over måten de har klart å bygge en organisasjon i Norge og den vellykkede overtakelsen av operatøransvaret for Gjøa. Jeg ser frem til å møte hele teamet, inkludert mine nye kolleger på Gjøa-plattformen og ved Florø-basen. Jeg er trygg på at vi sammen vil skape fortsatt vekst for GDF SUEZ E&P på norsk sokkel, sier Hansen.

(Bilder: GDF SUEZ)