Mer folk i gatene og et urbant miljø
17. november 2014

Mer folk i gatene og et urbant miljø

  Det er ønsket fra Forusvisjonens ”fotomodeller” Susanne og Magnus, som begge jobber for Global Maritime på Forus, og har sporty stilt opp til fotoshoot for Forusvisjonen og Bysykkelen.

Bildene av Susanne Wærholm og Magnus Rosvoll er å se på nettsidene og annet informasjonsmateriell som brukes av både Forusvisjonen og Bysykkelen.no. Det er kjekt å kunne bruke modeller som jobber på Forus og kjenner livet i landets største næringsområde.

– Jeg tenker at Forusvisjonen kan bidra til å skape et spennende urbant miljø med samspill i området også etter kontortid. Det vil være fint om Forus er en by og ikke bare et kontorsted, sier Magnus.

– Ja, nå er det litt langt mellom folk her, supplerer Susanne.

De liker begge to det de har sett av Forusvisjonen med spennende bilder og fremtidstanker for området de jobber i til daglig. Susanne har jobbet som kommunikasjonssjef for Global Maritime i vel 1,5 år og Magnus kom rett fra sivilingeniørstudier i Trondheim til jobb i selskapet for snart 2,5 år siden.

– I mine forventninger ligger et komplett servicetilbud med puber, kafeer og restauranter her på Forus. I alle fall hvis jeg skulle vurdert å bo her, mener Magnus. Fra kontoret har han en flott utsikt mot det grønne på golfbanen.

Susanne forteller at hun vokste opp på Forus og fikk sin aller første jobb hos et selskap som den gang holdt til i Tvedtsenteret, der Sabi Sushi er nå. Så hun er godt kjent i området.

– Jeg bruker både Matsalen og Sabi Sushi, men det krever nok litt planlegging å skape et naturlig urbant miljø, sier Susanne, som håper Starbucks vil etablere seg på Forus.

Både Magnus og Susanne har forsøkt å sykle eller jogge til og fra jobb. Foreløpig blir det helst bilen de velger til jobben. Men begge to ønsker seg en bybane.

– Hadde vi fått noe på skinner hadde vi tatt bybanen, det er enkelt og oversiktlig og ikke så lett å endre som en bussrute, sier de to. Begge to trives med å jobbe i Kanalsletta på Forus.

– Det er sytalaust og vi er godt plassert. Området har nok parkeringsplasser og sykkelveier for de som vil tråkke på til jobb. Dessuten har vi veldig god kantine og flott helsestudio på jobb. Bedriften tilbyr også fotball i egen gymsal og kjører både bootcamp, spinning og sirkeltrening, opplyser Susanne.

Global Maritime er et uavhengig, spesialisert konsulentselskap som leverer marine og ingeniørtjenester til offshoresegmentene i oljeindustrien. Selskapet har vel 500 ansatte globalt, hvorav ca. 100 jobber på Stavangerkontoret.

(Tekst og bilder: Forusvisjonen.no)