Medalje for lang og tro tjeneste
6. mars 2015

Medalje for lang og tro tjeneste

Svein Haugland, Geir Driftland og Geirulf Mæland ved Lemminkäinens avdeling på Forus er tildelt Det Kongelige Selskap for Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.

Med til sammen nær 100 års ansettelse i Lemminkäinen Norge var det fredag 27. februar en erfaren gjeng som var samlet til markering og utdeling av medalje på Forus.

– Vi hadde en hyggelig markering og middag på fredag. Som regionsjef i Region Vest er jeg stolt over at vi har så erfarne og dyktige folk med på laget, og det er på sin plass at vi markerer dette på skikkelig vis, sier Åsbjørn Skrettingland.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel deler ut medalje til arbeidstakere som har vært ansatt i samme selskap i over 30 år. Svein Haugland syntes det var svært hyggelig å bli hedret på denne måten av selskapet.

– Det var stor stas å sitte sammen med gode kolleger og konene våre å motta en slik utmerkelse. Flott middag var det også. Veldig hyggelig, sier han.

Haugland begynte i Fjellhamar Brug, selskapets tidligere navn, som valsefører i 1981, og er etter en periode som formann tilbake på valsen. Han kunne ikke tenke seg å jobbe noe annet sted.

– Nei, du vet, vi blir en god gjeng når vi har jobbet sammen på veien så lenge. Det er jo slik at å jobbe med asfalt passer godt for noen, og jeg kunne ikke hatt det bedre. Her er det ingen som henger på spaden og ser på at de andre jobber. Folk står på som bare det, sier Haugland, som synes det er morsomt å jobbe med flinke kolleger som står på hver dag. Han har rollen som mentor for lærlingene og opplæringen knyttet til asfalt i avdelingen på Forus, og synes det er svært positivt at også yngre krefter kommer til.

– Ja, jeg er veldig glad for at vi har fått inn nye lærlinger hos oss i år. Det er viktig for rekrutteringa til faget, og er noe jeg er veldig opptatt av, sier han.

Åsbjørn Skrettingland synes det er svært positivt å ha erfarne medarbeidere med på laget.

– I Avdeling Forus er det en snittansiennitet på om lag 25 år, noe som vitner om et godt arbeidsmiljø og samhold. Lang erfaring gir forutsigbarhet og kvalitet i leveransene, noe som har blitt et varemerke for Avdeling Forus. Samtidig er vi glade for at vi ved samme avdeling har lærlinger under opplæring. Erfaringsutveksling er viktig, sier han.

På bilde sees (fra venstre) Svein Haugland, Geir Driftland og Geirulf Mæland sammen med Regionsjef Åsbjørn Skrettingland (Foto: Lemminkäinen).