Klare meninger om Forus
16. februar 2014

Klare meninger om Forus

  På arrangementet Grønn Frokost kom det frem mange synspunkter, idéer, tanker og meninger om hva som bør gjøres på Forus.

Sist torsdag arrangerte Grønn By, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Forus Næringspark til frokostmøte hvor de ville belyse de ulike problemstillingene for området. Over 300 deltakere hadde funnet veien til arrangementet på Forus Travbane, under kan du lese et lite utdrag av noe av det som ble sagt og presentert (samt finne linker til utdypende artikler).

Legg Kvadrats butikker ut langs Forusalmenningen!
Det var oppfordringen fra arkitekten Alexandria Algard om Forus stasjon. Hun ønsker seg mer bykvaliteter på Forus og vil ha gateliv fra Forus stasjon østover langs Forusalmenningen. Med sin brede internasjonale erfaring fra Århus, Rotterdam og Basel i Europa, samt verdensmetropolene Tokyo og New York, fikk hun både åndeløs stillhet og kraftfull applaus for sin analyse av Forus.

– Råd nummer 1 for bykvalitet er å skape attraktive offentlige rom og aktivt gateliv. Ta Kvadrat og strø langs Forusalmenningen, var den klare oppfordringen fra Alexandria Algard.

Forus stasjon – et fremtidig kollektivknutepunkt?
Forusvisjonen ser 20-50 år inn i fremtiden, og visjonen skisserer at Forus stasjon igjen blir et stopp på Jærbanen. Stasjonsområdet kan transformeres og være utgangspunktet for en hovedakse over Forus mot Sola.

– Forus stasjon kan bli et knutepunkt med mange arbeidsplasser, beboere og servicetilbud. Et knutepunkt er en strategisk plass som man lett kan gå og sykle til. Trafikken til og fra kan være sykkel, buss eller tog, sa Stein Racin Grødem, administrerende direktør i Forus Næringspark, da han orienterte om visjonsplanene, og samtidig utfordret deltakerne på arrangementet til å løfte blikket og tenke visjonært om hvordan vi ønsker at fremtiden kan bli.

På et av bildet ser du styreleder i Grønn By, Bjørg Tysdal Moe (til venstre) og Alexandria Algard fra Algard Architechts.

(Kilde: Ingveig Tveranger / Bilder: Grønn By, Juul/Frost)