Ketil Solvik-Olsen blir forretningsutvikler i Seabrokers Gruppen
5. mai 2020

Ketil Solvik-Olsen blir forretningsutvikler i Seabrokers Gruppen

I tillegg til stillingen i Mobility Forus går Ketil Solvik-Olsen også inn i ny rolle som forretningsutvikler i Seabrokers Gruppen på Forus.

Den tidligere samferdselsministeren begynte som seniorrådgiver i Mobility Forus i fjor høst. Mobilitetsselskapet, som eies av Seabrokers Gruppen og Boreal, var først ute i Norge med selvkjørende busser på vei og har en spennende portefølje av prosjekter og muligheter.

– Jeg er glad for å kunne kombinere dette praktiske nybrottsarbeidet i Mobility Forus med muligheten til å åpne helt nye dører for Seabrokers Gruppen. Med sine mange relevante forretningsområder og høye kompetanse innen ulike fagfelt, har Seabrokers muligheten til å samle ulike tråder som kan gi spennende muligheter, sier Solvik-Olsen.

Etter drøyt 1,5 år i USA flytter Solvik-Olsen hjem til Norge i sommer. Han starter allerede nå i jobben som forretningsutvikler i Seabrokers Gruppen.

– Dette føles 100 prosent riktig og jeg gleder meg til å bidra i utviklingen av Seabrokers. Det skjer enormt mye spennende innen innovasjon og teknologi for transportsektoren. Med Seabrokers’ portefølje og dyktige folk tror jeg det finnes spennende muligheter vi kan bidra til å utvikle og sikre Seabrokers flere ben å stå på, sier han.

Seabrokers Gruppen mener det er mulig for selskapet og Norge å hevde seg ytterligere som følge av Solvik-Olsens brennende engasjement for innovasjon, teknologi og samferdsel.

– I møte med utenlandske aktører har norske selskap en del fordeler. Vi har generelt høy troverdighet ute i verden, og det norske samfunnet oppfattes som fremtidsrettet og nyskapende. Det er et godt fundament når man knytter kontakter med innovasjons- og mobilitetsmiljøet, blant annet i USA hvor jeg nå bor. I tillegg drar jeg med gode erfaringer fra verv i norske transport- og teknologirelaterte selskaper, og gleder meg veldig til veien videre, forteller Solvik-Olsen.

Han ser mange muligheter i Seabrokers Gruppen og er imponert over viljen og spiriten i selskapet.

– Det er ikke uten grunn Seabrokers opererer innen skipsmegling, havovervåkning, sikker løfthåndtering, eiendom, eiendomsdrift, fundamentering, havnekraner og mobilitet. Jeg merker en holdning i selskapet om å stadig ville forbedre eksisterende løsninger –  hvor man ønsker å gjøre ting bedre, mer rasjonelt og effektivt, noe som gir både økonomisk og miljømessig gevinst, avslutter Solvik-Olsen.

På bildet: Kjetil Solvik-Olsen, Linn Terese Lohne Marken i Mobility Forus og Seabrokers-sjef Ragnvald Albretsen.