Hva med å sykle litt i påsken? På Forus!
11. april 2014

Hva med å sykle litt i påsken? På Forus!

  Økt kundepågang fra hele regionen gjorde at Sandnes Sykkelfabrikk så seg nødt til å flytte til nye lokaler – og valgte Forus som nytt tilholdssted.

Sammen med kolleger og andre medhjelpere flyttet de nylig til nye lokaler på i alt 1.000 kvadratmeter i Luramyrveien 75 på Forus. Bare butikken alene blir på 700 kvadratmeter.

– Sykkel er hovedinteresse og lidenskap for både meg og mine kolleger. Slik sett går både jobb og fritid litt i ett, men det gjør også at vi har god kunnskap om det vi holder på med, sa daglig leder Ken Meland nylig i et intervju i Sandnesposten.

Det spesielle med Sandnes Sykkelfabrikk er at bedriften i dag er det eneste som er igjen av en stolt og lang historie med sykkelproduksjon i regionen. DBS-sykkelen ble produsert av Øglænd på Kvål forsvant fra markedet på 2000-tallet, før dette ble mer enn ti millioner sykler produsert her.

Sandnes Sykkelfabrikk produserer i dag rundt 1000 sykler i året. Det helt spesielle er at de såkalte Nor-syklene er håndlaget fra bunnen av. Kundene kan selv være med på designprosessen, og kanskje ikke helt uventet er det noe mange ønsker.

– Vi skreddersyr sykler som matcher den enkelte kunde. Her ser vi også en økende interesse for barnesykler. Ungene vil gjerne ha en sykkel med litt personlig særpreg og får de dette er de også oftere flinkere til å ta vare på denne, forklarer Meland.

Så hvorfor valgte de akkurat Forus?

– Forus rommer mange arbeidsplasser der sykkelinteressen er stor. I dag sykler mange til og fra jobb og da er det greit å ha en slik butikk i nærheten, avslutter Meland i intervjuet med avisen.

Du kan besøke dere hjemmesider ved å trykke HER.

(Bilder: Sandnes Sykkelfabrikk)