Gudrun på hjul
23. april 2013

Gudrun på hjul

1700 hjul, 80 meter, 11600 tonn plattform. Gudrun er flyttet ut i lyset og nærmer seg siste etappe.

I en pressemelding skriver Aibel, som har hovedkontor i Vestre Svanholmen 14 på Forus, at denne uken ble den enorme Gudrun-plattformen flyttet ut av Nordsjøhallen på Risøy. Med det har Aibels prestisjetunge nybyggsprosjekt nådd en ny og viktig milepæl. Plattformen er mekanisk ferdigstilt og kun testing og restarbeid gjenstår før utseiling til Nordsjøen 11. juli i år.

1700 hjul

Det måtte stor mobilisering til for å få plattformen flyttet de 80 meterne fra innsiden av Nordsjøhallen til kaien utenfor. Totalt 1700 hjul fordelt på 428 akslinger ble satt under dekket. Flytteoperasjonen tok om lag to og en halv time.

– Nå vil plattformen bli stående på kaien fram til cirka midten av juni, da den vil bli kjørt på lekter. 11. juli skal den slepes til Nordsjøen, sier byggeleder Askild Mokleiv.

HMS-leder Arnfinn Høyvik, byggeleder Askild Mokleiv og prosjektdirektør Jon Garborg har kunnet fornøyd konstantere at flytteoperasjonen har gått gikk som planlagt.

Siste finpuss

Tiden fram mot utskipningen er satt av til testing, ferdigstillelse og overlevering av systemer.

– Det gjenstår arbeid på rørisolasjon og overflatebehandling. Fram mot juni kommer vi også til å installere livbåter og dekkskrane, arbeid det ikke var rom for å gjøre da plattformen stod inne i hallen, forklarer Mokleiv.

(Bilder: Øyvind Sætre)