Grønn foredragsfest for fremtiden på Smaken av Forus
9. september 2016

Grønn foredragsfest for fremtiden på Smaken av Forus

Faglige foredrag, kultur og masse god mat er summen av Smaken av Forus som i år arrangeres for andre gang. 15 ulike foredrag spres utover Forus 21. -24. september.

Grasrot initiativ

– Smaken av Forus er et initiativ som kommer nedenfra, bedrifter, organisasjoner og entusiaster har bygget et grønt, fremtidsrettet program som peker på innovative fremtidsløsninger for landets viktigste næringsområde, sier prosjektlederne Anne Waage (Tvedt Eiendom) og Stein Racin Grødem (Forus Næringspark).

Gode foredrag og deilig mat

Med seg har de fått Siri Kalvig, Stein Ørn, Alfred Ydstebø, Lars Petter Einarsson, Silje Herget, Nordic Unmanned, Creator Makerspace, Nordic Edge Expo, Grønn By, Roy Hegreberg, Thorir Hergeirsson og flere for å peke mot en grønnere, mer bærekraftig og innovativ fremtid.

– Disse folkene får du oppleve over et deilig måltid, så det er vinn-vinn-vinn på disse møteplassene, sier Waage og Grødem.

Kultur, konkurranser og humor

Stand up komikk med Rune Bjerga, shuffleboard-turnering og konsert med Stavangerkameratene er også på programmet under Smaken av Forus, så underholdning blir det også, for de som ønsker å ta en matbit eller et glass i godt lag. – Vi håper at det kan bli en skikkelig turnering mellom bedrifter på Forus i shuffleboard, sier de to prosjektlederne.

Innovasjoner og grønn fremtid

Siri Kalvig leder et grønt forskningsnettverk ved Universitetet i Stavanger, og vil utfordre Forus til å bli fremtidens energilaboratorium. Alfred Ydstebø vil dele sine visjoner innen omsorgstjenester etter driften av Forus Akuttmottak.

Selvkjørende busser

Easymile kommer for å fortelle om de selvkjørende bussene, slik at vi forstår både teknologien og hvordan de skal fungere på Forus i fremtiden når prøveprosjektet starter ved nyttår. – Grønn By arrangerer Grønn Frokost om sykling og mobilitet, så det er mye å få med seg under Smaken av Forus.

Samarbeidspartnere:

IKEA, Scandic Stavanger Forus, Tvedtsenteret, Creator, Quality Pond Hotel, Forus Næringspark, Sabi Sushi, Wilberg, Matsalen.