Elever skal knekke en real faglig nøtt
15. februar 2013

Elever skal knekke en real faglig nøtt

Over 300 elever fra Rogaland og Vestfold skal teste sine realfaglige kunnskaper under årets Sci-Tech Challenge i februar og mars. Vinnerlagene går videre til den europeiske superfinalen i Milano.

I en nyhetsmelding skriver ExxonMobil at om lag 10.000 elever i hele Europa får tildelt en realfaglig utfordring, som de skal foreslå en løsning på. 315 elever fra syv videregående skoler i Rogaland og Vestfold skal bryne seg på en oppgave om hvordan vi smartere kan utnytte vår energi til det beste for miljøet. Sluttresultatene vurderes av en jury, og ett lag fra Vestfold samt ett fra Rogaland sendes til Italia for å forsvare den norske æren!

I juryen deltar tekniske eksperter og ledelse fra ExxonMobil samt annen kompetanse som for eksempel Egil Clement Svela, daglig leder ved Senter for entreprenørskap ved Universitetet i Stavanger, og Cornelia C. Mender, leder for softwareutvikling ved Kongsberg Maritime.

– Rekruttering er en presserende utfordring for energibransjen i Norge, og derfor er det viktig at både privat næringsliv og det offentlige samarbeider og stiller opp til dugnad. Vår erfaring viser at slikt arbeid nytter. Vi håper at mange flere unge vil interessere seg for realfag. Det er jo kjempekjekt, og det gir utallige jobbmuligheter. De kan bli framtidens problemløsere innen mange, viktige områder, sier Kristin F. Kragseth, ingeniør og kommunikasjonsdirektør i ExxonMobil.

Vinnerlagene går videre til den europeiske finalen i Milano i 17-19. april, og her får elevene sterk konkurranse fra elever fra åtte andre land: Nederland, Frankrike, Belgia, Storbritannia, Russland, Romania, Italia og Polen.

Pressemelding kan i sin helhet leses her.

 

(Bilder: ExxonMobil, RGBStock.com)