Den nye møteplassen på Forus
18. mars 2016

Den nye møteplassen på Forus

  Quality Hotel Pond er ikke bare et nytt overnattingstilbud for ukependlere og forretningsreisende til landets viktigste næringsområde - det er også den nye møteplassen på Forus.

– Vi får mange gode tilbakemeldinger og jeg opplever at folk synes det er godt med et nytt, friskt alternativ på Forus, sier Knut Eivind Berg, hotelldirektør og sjef for de rundt 25 ansatte.

I april åpnet Sandnes-ordfører Stanley Wirak det nye fullservicehotellet på Forus vest. Målet var krystallklart fra start: Et skreddersydd hotellkonsept og samlingspunkt for alle virksomhetene og ansatte på Forus, noe som gjenspeiles i navnet.

På samme måte som et tjern (eng=pond) er et levende samlingspunkt som tiltrekker dyreliv for mat og drikke, skal Quality Hotel Pond bli det samme for næringsliv og ansatte. Hotellet er dessuten plassert der det en gang var et tjern/vann, Stokkavatnet.

Vanlig lunsj og X-press lunsj

I hotellets restaurant kan Forus-ansatte nyte en god lunsj eller middag basert på Quality-kjedens Brasseri X-konsept. Men det finnes også et skreddersydd konsept for folk som har det travelt.

– Vi innser at mange er travle og ikke kan vente typisk et kvarter på maten. Med konseptet X-press lunsj tilbyr vi en god matopplevelse i ekspressfart, sier Berg.

En stor frokostbuffét med et godt utvalg økologiske produkter gir gjestene en god start på dagen.

Storstue for konferanser og arrangement

Med åtte konferansesaler og kapasitet til 400 personer har de rundt 3000 Forus-virksomhetene også fått en flott arena for alt fra mindre møter til store konferanser, bankettmiddager og events.

– Hotellet er utviklet og bygget for næringslivet. Vi kan håndtere både må og store arrangementer, sier Berg.

Byggherre Base Property har stor tro på hotellet og at konseptet representerer noe nytt.

– Akkurat nå er makroforholdene utfordrende, men hotellet skal være i drift i flere tiår og konjunkturene vil snu. Dessuten har Forus få hotellsenger i forhold til antall arbeidsplasser, og det er et stort behov for møterom og konferansesaler, sier Alfred Ydstebø, daglig leder i Base Property.

184 rom

Fullservicehotellet med 184 rom har også investert mye i sosiale soner og treningsfasiliteter. Gjestene kan eksempelvis trene i et moderne treningsrom med frivekter og treningsmaskiner eller slappe av i loungen med en runde shuffleboard og noe godt å drikke.

Hotellets beliggenhet på Koppholen 17 betyr gangavstand til Statoil og mange av de store virksomhetene. Og med kun ti minutter til Stavanger og Sola flyplass er det kort til både bysentra og flyplass.

Lokal kunst

Temaet tjern gjenspeiles også fysisk i hotellet. Stavangerfotograf og kunstner Morten Berentsen ble tildelt oppdraget med utsmykkingen i hotellet. Han har levert totalt 61 bilder, der «tjern/pond» har vært utgangspunkt for prosjektet han har kalt «Lacuna Vita». Hovedideen i «Lacuna Vita» er å undersøke livet i og rundt et tjern og intensjonen er å inspirere, skape undring og begeistre.

Nordens ledende hotellkjede

Nordic Choice Hotels driver hotellet og er med 178 hoteller en av Nordens ledende hotellkjeder. Kundeløftet er ”It`s taken care of.” og alle Quality-hotellene i Norden er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Byggherre og eiendomsutvikler Base Property er en av deltakerne i Forus-samarbeidet, der eiendomsaktører driver langsiktig merkevarebygging av Forus som Norges viktigste næringsområde. Sammen representerer de 15 deltakerne eksisterende og planlagte næringseiendommer på ca 1,2 millioner kvm på Forus.

På hotellets nettside kan du lese mer, og videoen «Forus – Norges viktigste næringsområde» gir et innblikk i området hotellet er en del av og spisser seg mot.

På hotellets nettside kan du lese mer, og videoen «Forus – Norges viktigste næringsområde» gir et innblikk i området hotellet er en del av og spisser seg mot.