Caverion leverer tekniske bygginstallasjoner til Expro
27. januar 2014

Caverion leverer tekniske bygginstallasjoner til Expro

Caverion skal levere kjøling og ventilasjon, belysning, sprinkleranlegg og et eksosanlegg til et nybygg for oljeserviceselskapet Expro i Norge.

Avtalen er verdt ca. 36 millioner kroner, og under forutsetning av at Sola Kommune gir igangsettelsestillatelse skal prosjektet starte i mars 2014 og være ferdig i juli 2015.

Den nye bygningen er en kombinasjon av kontorer som dekker 3.200 kvadratmeter og et verksted som dekker 6.400 kvadratmeter.

– I kontordelen av bygningen skal vi levere Caverions patenterte KlimaTak, et unikt kjøle- og ventilasjonssystem med en skjult vei for alle tekniske installasjoner. I verkstedbygget skal vi levere ventilasjon, belysning, sprinkleranlegg og et eksosanlegg for sveising, sier Erling Mellemstrand, salgs- og markedssjef for Caverion Distrikt Sørvest, som har avdelingskontor i Vassbotnen 1 på Forus.

Med KlimaTak kan luftstrømmen justeres etter behov på forskjellige steder i bygningen, med for eksempel ulik kjøling på nord- og sørsiden. KlimaTak er tilpasset moderne, energisparende styrings- og automatiseringssystemer, og er energibesparende, trekkfri og nærmest lydløs ventilasjon/kjøling uten bruk av isvann i himlingen. I tillegg er det mulig å justere luftmengde og temperatur.

Kontrakten er inngått med Block Berge Bygg, som er ansvarlig for alle byggeelementene under en totalentreprise.

(Bilde: Caverion)