Britisk godkjenning av feltutbyggingsplan
25. februar 2013

Britisk godkjenning av feltutbyggingsplan

Det britiske departementet for energi og klimaendringer (DECC) kunngjorde nylig at de har godkjent feltutbyggingsplanen fra Statoil og dets samarbeidspartnere for tungoljefeltet Mariner.

Dette kommer frem under en nylig pressekonferansen hvor både Statoils konsernsjef Helge Lund og Storbritannias energiminister Edward Davey begge var til stede.

Prosjektet innebærer investeringer på over sju milliarder amerikanske dollar og er den største nye utbyggingen på britisk sokkel på over ti år. Statoil forventer å starte produksjonen fra Mariner i 2017, og feltet ventes å produsere i 30 år. Gjennomsnittlig platåproduksjon er anslått til om lag 55.000 fat olje per dag i perioden 2017 til 2020.

– Statoil og våre partnere setter pris på samarbeidet med britiske myndigheter og godkjenningen av utbyggingsplanen for dette viktige prosjektet. Nordsjøen er et kjerneområde for Statoil, og vi ser fram til å ta en ledende rolle i en videre utbygging av den britiske delen av bassenget, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Statoil vil etablere en driftsorganisasjon for Mariner i Aberdeen, og prosjektet vil skape mange jobber i regionen med over 700 varige fulltidsstillinger. Selskapet har omfattende erfaring med tungolje fra offshore-felt i Norge og Brasil, noe som vil gjøre selskapet i stand til å bygge ut Mariner-feltet.

Pressemelding kan i sin helhet lese her.

(Bilder: Statoil/Ole Jørgen Bratland)