Boost i antall kunder og ansatte
12. desember 2017

Boost i antall kunder og ansatte

Boost AI på Forus fikk første kunde ved disse tider i fjor. Nå har antall kunder passert 30 og ansatte 50 – og selskapet går inn i 2018 med nyttårsrakettfart.

Forus – kjent for innovasjon i verdensklasse gjennom flere tiår – opplever en ny, storstilt fremvekst av innovative gründerselskaper. Ett av dem er Boost AI, som gjennom James-plattformen skreddersyr spesialtilpassede virtuelle assistenter for bedrifter og organisasjoner som satser på digitalisering.

Noen kunder så langt er SpareBank 1 SR-Bank, NSB, Santander, Nordea, Storebrand, Telenor og Direktoratet for økonomistyring.

1 000 000 000 dollar

– Det er veldig stas med så mange attraktive kunder og vi har allerede blitt en forholdsvis stor arbeidsplass. Vi er nå et verdensledende miljø på kunstig intelligens og ambisjonen er å bli et “Unicorn-selskap”, sier hovedeier Lars Ropeid Selsås og sikter til betegnelsen på selskaper i Silicon Valley med markedsverdi på én milliard dollar.

Selsås fikk ideen om et “machine learning”-firma da han jobbet i Silicon Valley. “James” ble til gjennom samtaler med mange virksomheter i markedet, og første skritt var et prosjekt med SR-Bank som deretter ble til et skalerbart produkt som kunne selges til mange kunder.

Ingen juleferie for “James”

“James” er en plattform for virtuelle assistenter, som ved hjelp av avanserte algoritmer tilbyr bedrifter og organisasjoner automatiserte, korrekte og personaliserte svar i chatte-kanaler 24/7/365. “James” har ingen problemer med å forstå tekst selv om den er preget av feilstavinger og dialektbruk.

“James” har blitt en svært populær herremann i bank- og finansbransjen og offentlig sektor, eksempelvis Sparebank 1 SR-bank og Sandefjord kommune. Der er “James” bedre kjent som “Banki” og “”Kari”, og kan læres til å svare på alt fra spørsmål om nettbank til når søppelbilen kommer.

For å løfte teknologien ut i verden har Boost AI også inngått samarbeid med store, internasjonale IT-konsulentselskaper som Accenture.

– Vi vokser i et forrykende tempo og har store ambisjoner. Mot slutten av 2018 anslår jeg at vi omsetter for 10–20 millioner i måneden, avslutter Selsås.

På bildet sees de tre gründerne; Hadle Ropeid Selsås, Lars Ropeid Selsås og Henry Vaage Iversen.