Ahlsell kjøper ProffPartner
15. juli 2013

Ahlsell kjøper ProffPartner

  Ahlsell, som har sitt norske hovedkontor i Vestre Svanholmen på Forus, og Jernia AS har avtalt at Ahlsell kjøper aksjene i ProffPartner AS.

ProffPartner er en av Norges ledende leverandører av verktøy og personlig verneutstyr. De har 24 egne butikker i Norge og samarbeid med 21 frittstående forhandlere i Norge, samt 7 butikker i Sverige. Kundene er i hovedsak innen offshore, industri og byggsektoren. I oppkjøpet inngår også LEXOW og ProffPartner Security. Gruppens totale omsetning er på ca. 1,2 milliarder SEK, hvorav ca. 1,1 milliarder SEK i Norge.

Oppkjøpet underbygger Ahlsells ambisjon om å være det ledende tekniske handelsselskapet i Norden av installasjonsprodukter, verktøy og personlig verneutstyr til profesjonelle kunder.

– Med dette oppkjøpet blir Ahlsell i Norge den ledende fullsortimentsleverandøren av installasjonsprodukter, verktøy og personlig verneutstyr. Våre virksomheter kompletterer hverandre godt og vi ser den samlede enheten som en sterk plattform for videre ekspansjon i Norge, sier Göran Näsholm, konsernsjef for Ahlsell AB. Ahlsells omsetning i Norge kommer etter oppkjøpet til å komme opp i nærmere 6 milliarder SEK.

En endelig avtale forutsetter norske konkurransemyndigheters godkjenning.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Ahlsell, ProffPartner)